Home


Lacrosse is een van de nieuwste sporten in Nederland. De sport vindt zijn oorsprong 500 jaar geleden bij de native Americans in Noord-Amerika en wordt inmiddels over de hele wereld gespeeld. Rond het jaar 2000 is de sport naar Nederland overgewaaid.

Meer informatie over de achtergronden van lacrosse en de regels zijn te vinden op de pagina lacrosse. Hier wordt ook uitleg gegeven over dames-, herenlacrosse en boxlacrosse. Daarnaast is er informatie te vinden over de organisatie van Nederland Lacrosse.

Jaarlijks vindt de landelijke competitie en de beker plaats. Bekijk de huidige stand, uitslagen en het programma op de competitiepagina.

Naast de landelijke competitie zendt Nederland Lacrosse Nationale Teams naar het Europese Kampioenschap en het Wereldkampioenschap. Op dit moment zijn er 4 nationale teams; het dames- en herenteam, het meisjes onder 19 team; en een heren boxlacrosse team. Zie de pagina Oranje voor meer informatie.

Wil je zelf gaan spelen kijk dan bij clubs waar je de sport kunt beoefenen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, bekijk dan onze nieuws pagina

Sticks up en veel plezier met lacrosse!

Nederlandse loterij steunt sport

logo nederlandse loterij

Nederlandse Loterij maakte bekend dat de Nederlandse sport en 18 goede doelen samen 59,6 miljoen euro ontvangen. Dit is een deel van de totale afdracht van Nederlandse Loterij. De totale afdracht bedraagt 161.200.000 euro.

Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij een groot deel van haar opbrengst in de Nederlandse sport, 18 goede doelen en in de Nederlandse samenleving. Lees meer.