Jeugd

Nederland Lacrosse richt zich op de ontwikkeling van de sport, waarbij de focus met name op de jeugd ligt. Jeugdlacrosse is een spelvariant gebaseerd op herenlacrosse, maar dan zonder het fysieke contact. Jeugdlacrosse wordt gemengd gespeeld, meisjes en jongens spelen samen in de leeftijd van 9 tot en met 16 jaar. Nederland Lacrosse start dit jaar met een jeugdcompetitie die deels samenvalt met andere wedstrijden van volwassenen, zoals de bekerdagen en dameslacrosse toernooi The Cup. Naast de jeugdcompetitie, zijn er jeugdtoernooien tijdens de zomermaanden. Een goede manier om ervaring op te doen.

Zoek een club bij jou in de buurt via onze website en vraag naar de mogelijkheden om als jeugdlid mee te trainen. Jeugdspelers worden op competitiedagen altijd goed ontvangen door andere teams en kunnen altijd met een team meespelen als ze ingeschreven staan en zich minimaal een week tevoren melden bij de Nederland Lacrosse jeugdbestuurslid Daniël Sterenborg (jeugd@nederlandlacrosse.nl).

De Jeugdcompetitiedagen 2019-2020:

17 november 2019 in Amersfoort

19 januari 2020 in Tilburg

05 april 2020, locatie nader te bepalen

14 juni 2020 in Enschede finaledag

Nederland Lacrosse zet zich in om lacrosse op de scholen bekend te maken, zodat de sport in de gymlessen beoefend kan worden. Naast haar eigen inzet, ondersteunt Nederland Lacrosse ook afzonderlijke initiatieven. Ideeën en vragen, mail jeugd@nederlandlacrosse.nl of kijk op facebookpagina