Nieuws

NLB Coronamaatregelen Update 19-05-2021

Naar aanleiding van de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen door de regering, willen wij u graag een update geven van de nieuwe maatregelen. Deze omvatten: 

 • Spelers onder de 27 jaar mogen in teamverband spelen zonder 1,5 meter afstand te houden. Zorg wel voor 1,5 meter afstand tijdens de rust momenten en voor en na de training.
 • Spelers vanaf 27 jaar mogen sporten in groepen van maximaal 30 personen, hierbij moeten zij wel ten alle tijden 1,5 meter afstand bewaren.
 • Competitie tussen verschillende verenigingen is niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden met teams van dezelfde vereniging is toegestaan voor de spelers onder 27 jaar.
 • De algemene (hygiëne) maatregelen blijven van kracht. Ga direct na de training naar huis en vorm geen groepen voor of na een training.

NLB Coronamaatregelen Update 16-03-2021

Na aanleiding van de laatste persconferentie van de overheid komen is er weer een covid-19 update. De nieuwe regels gaan in vanaf 16 maart:

 • Personen t/m 26 jaar mogen in teamverband sporten zonder daarbij 1,5 meter afstand te houden. 
 • Voor personen vanaf 27 gelden de oude regels waarbij meer dan 1,5 afstand gehouden moet worden en met maximaal 4 personen tegelijk getraind mag worden
 • Trainers (vanaf 27 jaar) dienen 1,5 meter afstand te houden.
 • De avondklok blijf gelden, zorg dat de speler en trainers voor 21.00 thuis kunnen zijn
 • Houd je aan de algemene (hygiëne)regels en zorg dat je na een training direct naar huis gaat. Vorm geen groepen voorafgaand of na een training.

De grootste verandering is dus dat personen vanaf 27 jaar in groepjes van 4 samen mogen sporten op 1,5 meter afstand (eerder was het groepjes van 2).

NLB Coronamaatregelen Update 03-03-2021

Na de persconferentie van deze week is er een nieuwe update van de NLB Corona-maatregelen die op 3 maart in werking treedt.

 • Personen t/m 26 jaar mogen weer in teamverband sporten bij hun eigen club zonder daarbij 1,5 meter afstand te houden.
 • Voor personen vanaf 27 gelden de oude regels waarbij meer dan 1,5 afstand gehouden moet worden en met maximaal 2 personen tegelijk getraind mag worden
 • Trainers (vanaf 27 jaar) dienen 1,5 meter afstand te houden.
 • De avondklok blijf gelden, zorg dat de speler en trainers voor 21.00 thuis kunnen zijn.
 • Competitie tussen verschillende clubs is nog steeds niet togestaan.
 • Houd je aan de algemene (hygiëne)regels en zorg dat je na een training direct naar huis gaat. Vorm geen groepen voorafgaand of na een training.
 • Blijf ondanks bovenstaande maatregelen voorzichtig, blijf thuis bij de minste klachten die kunnen passen bij een corona infectie en laat je testen.

Nederland Lacrosse gaat samenwerking aan met Nutrisense

We zijn trots en erg blij om officieel onze samenwerking met Nutrisense aan te kondigen!

Nutrisense wordt de officiële supplementleverancier voor de atleten van het Nederland Lacrosse Topsport Programma. Onze nationale teams voor dames, heren en beide U20 teams krijgen toegang tot een breed scala aan producten onder Nutrisense.nl!

"De supplementen van Qwin en Powerbar helpen mij om sterker te worden, snel te herstellen en weer te kunnen opladen voor de volgende training. Ze hebben producten voor elke stap in het trainingsprogramma: voor tijdens en na. Het partnership met Qwin is echt een aanwinst voor het topsport lacrosse in Nederland!" zegt nederlands team middenvelder Graham Rikhof.

We kijken ernaar uit om met QWIN samen te werken en ervoor te zorgen dat onze atleten het meeste uit hun trainingen kunnen halen en op het hoogste niveau kunnen presteren.

Restant van 2020-21 competitie afgelast

Met pijn in het hart wordt het restant van het Nederlandse Lacrosse competitie 2020-21 afgelast. Het was een waanzinnig (niet-bestaand) seizoen, en deze beslissing komt na wekenlang discussiëren over alle mogelijke scenario's. We hebben geen idee wat de pandemie ons zal brengen, waardoor het onduidelijk is wanneer we in staat zullen zijn om weer te kunnen trainen, of een volledig wedstrijd, ondanks dat iedereen bij de NLB het spel wil hervatten.

Onze hoogste prioriteit is de veiligheid van onze leden. We zien momenteel geen manier waarop teams op een veilige manier tegen elkaar kunnen spelen. Daarom heeft de NLB besloten het huidige seizoen af te lasten en geen kampioen 2020-2021 te kronen. We zullen ook geen teams in de competitie promoveren of degraderen.

Momenteel onderzoeken we mogelijkheden om pick-up wedstrijden en lacrosse-evenementen te organiseren zodra we weer kunnen spelen, dus lacrosse wordt niet volledig geannuleerd! Blijf ondertussen actief en veilig zelfstandig trainen. Laten we hopen dat we na de zomer aan een fris en ononderbroken seizoen kunnen beginnen.

World Lacrosse Anti-Doping Infographic

Als vervolg op de lancering van de nieuwe Antidopingcode op 1 jan, 2021 heeft World Lacrosse een infographic van twee pagina's ontwikkeld als een geweldige samenvatting die de belangrijkste veranderingen in de Code belicht.

Klik hier om de antidoping infographic van World Lacrosse te zien.

In de komende weken zal World Lacrosse meer over de Code communiceren, inclusief een webinar om zowel de diverse lacrosse bonden als atleten op te leiden. Stay tuned!

Nieuwe data bevestigd voor het WK Lacrosse Heren U21 in 2022

World Lacrosse bevestigde de nieuwe data voor het 2022 Wereldkampioenschap Lacrosse Heren U21, dat zal plaatsvinden van 10 tot 20 augustus 2022 in Limerick, Ierland aan de Universiteit van Limerick.

De nieuwe data werden goedgekeurd door de World Lacrosse Board of Directors na een evaluatie van mogelijke data en na overleg met de nationale bestuursorganen die naar verwachting teams zullen sturen. Het Wereldkampioenschap Lacrosse Heren U21 wordt georganiseerd door Ireland Lacrosse, de National Governing Body for Lacrosse in Ierland.

Het Wereldkampioenschap voor leeftijdsgroepen was oorspronkelijk gepland voor de zomer van 2020 in Limerick, maar werd uitgesteld tot augustus 2022 vanwege bezorgdheid over de veiligheid als gevolg van de wereldwijde pandemie, samen met beperkingen op teamtraining en reizen.

Normaal gesproken zou de hoogste leeftijd om in aanmerking te komen voor het Wereldkampioenschap voor leeftijdsgroepen U20 zijn, maar op een eenmalige basis in 2022, om ervoor te zorgen dat bepaalde atleten niet de kans krijgen om deel te nemen, wordt deze leeftijd verhoogd naar U21.

"Met behulpzame input van ons lidmaatschap kunnen we nu ons tweede Wereldkampioenschap voor de zomer van 2022 bevestigen en kunnen we uitkijken naar wat volgend jaar een spannende zomer van internationale lacrossecompetities zal worden", aldus Sue Redfern, voorzitter van de World Lacrosse. "In het bijzonder willen we Ireland Lacrosse en de University of Limerick bedanken voor hun inzet om ervoor te zorgen dat het U21 Wereldkampioenschap wordt georganiseerd en om deze belangrijke competitieve kans voor atleten van over de hele wereld te behouden."

De zomer van 2022 zal druk zijn voor internationale lacrosse, met het volgende evenementenprogramma:

 • 29 juni - 9 juli
  • Wereldkampioenschap Lacrosse Dames 2022. Towson, Maryland, Verenigde Staten
 • 7-17 juli
  • De World Games 2022 Birmingham, Alabama, Verenigde Staten.
 • 10-20 augustus
  • 2022 Wereldkampioenschap Lacrosse Heren U21. Limerick, Ierland

NLB lanceert de coaching portal

De coaching portal is een initiatief van de NLB om coaches met clubs te verbinden om het niveau van lacrosse in Nederland verder te ontwikkelen. Spelers kunnen zich aanmelden als coach bij de NLB en clubs kunnen vervolgens een coach aanvragen om training bij hun club te geven. Het aanvragen van een coach is gratis en optioneel voor clubs. Coaches krijgen een vergoeding van de NLB.

Lees hier meer over het aanvragen van een coach. Lees hier meer over het aanmelden als coach.

WADA Anti-Doping Lijst 2021

Wist je dat? Het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) heeft onlangs een bijgewerkte, meer atleetvriendelijke, verboden lijst voor 2021 gepubliceerd.
De lijst, die opnieuw is ontworpen om de navigatie en bruikbaarheid te verbeteren, is in werking getreden op 1 januari 2021.

Deze Verboden Lijst 2021 geeft aan welke stoffen en methoden voor zowel binnen als buiten competitie verboden zijn en welke stoffen in bepaalde sporten verboden zijn. Dit is vooral van toepassing voor national team spelers (WDNT en MDNT bijvoorbeeld).

De samenvatting van wijzigingen en toelichtingen voor 2021 en het 2021 Monitoring Program zijn beschikbaar om te downloaden op de website van WADA. De mobielvriendelijke digitale editie van de lijst is live gegaan op 1 januari 2021. 

Lees meer op de WADA Website.

NLB Coronamaatregelen Update 04-11-2020

Onderstaande regels gelden in principe gedurende 4 weken, tenzij er vanuit de overheid nieuwe regels aangekondigd worden.

 • Alle wedstrijdenzijn nog steeds uitgesteld tot nader bericht. In de komende tijd zullen we als NLB bestuur kijken hoe de competitie weer opgestart kan worden zodra de overheid toestemming geeft wedstrijden in de amateursport. 
 • Alle trainingen voor volwassenen in teamverband zijn nog steeds niet toegestaan, dit geldt ook voor de trainingen van de nationale teams. Er mag individueel getraind worden, met maximaal 2 personen tegelijkertijd. Hierbij moet ten alle tijde de 1,5 meter afstand gehouden worden. Volg hierbij altijd de regels van de accommodatie op. 
 • De trainingen voor de jeugd (jonger dan 18 jaar) kunnen doorgaan. Hier blijven de basisregels van kracht (1,5m afstand houden tot volwassenen, goede handhygiëne, niet trainen met klachten). Jeugdspelers hoeven onderling geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

NLB Coronamaatregelen Update 14-10-2020

Onderstaande regels gelden in principe gedurende 4 weken, tenzij er vanuit de overheid nieuwe regels aangekondigd worden.

 • Alle wedstrijden zullen uitgesteld worden tot nader bericht. In de komende tijd zullen we als NLB bestuur kijken hoe de competitie weer opgestart kan worden zodra de overheid toestemming geeft wedstrijden in de amateursport. 
 • Alle trainingen voor volwassenen in teamverband zijn niet toegestaan, dit geldt ook voor de trainingen van de nationale teams. Er mag individueel getraind worden, met maximaal 4 personen tegelijkertijd. Hierbij moet ten alle tijde de 1,5 meter afstand gehouden worden. Volg hierbij altijd de regels van de accommodatie op. 
 • De trainingen voor de jeugd (jonger dan 18 jaar) kunnen doorgaan. Hier blijven de basisregels van kracht (1,5 afstand houden tot volwassenen, goede handhygiëne, niet trainen met klachten).

NLB Coronamaatregelen Update

Hallo allemaal, hierbij een update na de persconferentie van gisteren.

Algemeen

 •  Allereerst blijven alle huidige maatregelen gelden (ook te vinden op onze site). Houd afstand, was je handen en kom niet als je klachten hebt.
 • Reizen voor trainingen is  toegestaan.

Wedstrijden

 • Wedstrijden kunnen doorgaan, echter zijn de clubs zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van de maatregelen op de accomodatie. Zorg dat de lokale regels opgevolgd worden en wees zelf alert op de regionale maatregelen.
 • Reizen mag nog steeds, echter alleen het strikt noodzakelijke (dus geen toeristische route afleggen naar een wedstrijd toe).
 • Geen toeschouwers meer, dat betekent ook niet iets eerder komen om de wedstrijd ervoor te kijken of wat langer blijven hangen om de wedstrijd erna te kunnen zien. Zorg dat je niet te vroeg aanwezig bent en ga direct na de wedstrijd naar huis.
 • In auto is het advies om een mondkapje te dragen als je met meerdere personen samen reist.

Jeugd

 • Wedstrijden kunnen doorgaan.
 • Bij uitwedstrijden worden benodigde chauffeurs gezien als begeleiding en zij mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Probeer het aantal chauffeurs/begeleider echter zoveel mogelijk te beperken.
 • Indien er meerdere mensen boven de 12 jaar in de auto zitten geldt het advies om een mondkapje te dragen voor iedereen boven de 12 jaar.

Voor meer informatie zie ook:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

NLB Coronamaatregelen

Algemeen* 

 • Houdt 1,5 meter afstand. 
 • Pas goede (hand)hygiëne toe. 
 • Vermijd drukte. 
 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen. 
 • Blijf thuis bij een positieve test. 
 • Na bezoek aan risicogebied blijf 10 dagen thuis. 
 • Blijf thuis als een huisgenoot positief getest is op covid. 
 • Blijf thuis indien een huisgenoot zich laat testen op covid en klachten van koorts of benauwdheid heeft (als een huisgenoot klachten van hoesten, niezen, verkoudheid of keelpijn heeft hoef je niet thuis te blijven) 

Tijdens het sporten 

 • Ga naar huis als tijdens het sporten klachten ontstaan. 
 • Tijdens het sporten gelden de 1,5 meter regels niet, gebruik echter je gezond verstand en probeer als het kan voldoende afstand te houden. 
 • Vermijdt roepen in een groep (bijvoorbeeld in een yell) 
 • Volg de maatregelen van de accommodatie. 
 • Maak materialen schoon na de training. 

Wedstrijden 

 • Indien een speler uit een team symptomen heeft mag hij/zij niet deelnemen aan een wedstrijd. 
 • Indien een speler uit een team bewezen besmet is met covid-19 mag hij/zij niet deelnemen aan een wedstrijd. Indien hij/zij 2 dagen voorafgaand aan de klachten of aangetoonde besmetting nog in contact is geweest met teamgenoten, dan mogen al deze teamgenoten niet deelnemen aan een wedstrijd. 
 • Indien een gameday gehost wordt in een gebied dat in lockdown is mag deze daar niet plaatsvinden. 
 • Een team afkomstig uit een gebied dat in lockdown is mag niet deelnemen aan een wedstrijd. 
  • Voor België: code oranje/rood afgegeven door de Nederlandse of Belgische overheid 
  • Voor Nederland: indien regionale lockdown voor de regio waar het team afkomstig uit is.  

Extra maatregelen t.a.v. introductietrainingen 

 • Zorg dat deelnemers naam en contactgegevens achterlaten tbv bron en contact onderzoek 
 • Maak de geleende gear en sticks schoon na gebruik. Zorg er bij voorkeur voor dat deelnemers elke training dezelfde gear gebruiken. 

*De algemene regels zijn ook terug te vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen