Nieuws

Rulebook dameslacrosse

De meest recente regelwijzigingen zijn opgenomen in het nieuwste FIL Women's Rulebook

Hieronder zie je de meest recente aanpassingen.

Trial Rules 1 August 2017- 1 July 2018

Page 8 - Rule references amended

Rule 11.A (not 10.A)

Rule 11.D (not 10.D)

 

Let op: onze eigen competitiereglement blijft bepalend.

Start van Coach Development Program

We zijn verheugd te kunnen melden dat het Coach Development Program van de NLB eindelijk van start gaat. Zaterdag 24 februari 2018,  voorafgaand aan een toernooi in Amersfoort, zal een eerste praktijkdag gehouden worden.

De dag zal bestaan uit drie delen: training op het veld, theorie en het in de praktijk brengen van de uitgelegde oefeningen.

Het is de bedoeling dat de deelnemers voorbereid op de dag aankomen, hoe je dat kan doen is afgelopen week aan de deelnemers in een nieuwsbrief verstuurd. Had je jezelf nog niet opgegeven, neem dan nog even snel contact op via ontwikkeling@nederlandlacrosse.nl als je interesse hebt!

Het CDP is tot stand gekomen in samenwerking met US Lacrosse en we zijn hiermee een pionier in Europa.

 

Eerste ronde Boxlacrosse competitie

Komende zondag, 17 december, zal de eerste ronde van Nederlands eerste boxlacrosse competitie plaatsvinden.

Iedereen is natuurlijk van harte welkom om te komen kijken. De wedstrijden vinden plaats in de Disaster Dome aan de Manitobadreef 8 te Utrecht

Nieuw programma WDNT

Dat er geen EK of WK op het programma staat voor de dames komende zomer, wil niet zeggen dat het team stil staat. Om te te gaan werken naar het volgende grote toernooi is er een nieuw programma ontwikkeld. Informatie over dit programma kun je lezen in deze pdf.

Neem het programma door en geef je op!

The Cup Lacrosse

Derde editie indoor lacrosse toernooi

In het weekend van 13 & 14 januari 2018 wordt ‘The Cup Lacrosse’ weer gehouden in universiteitssporthal in Tilburg. In 2018 is het alweer de derde keer dat het internationale indoor vrouwenlacrosse toernooi wordt georganiseerd.

Tijdens het weekend strijden 10 teams voor de winnaarstitel van The Cup 2018. Hiervoor worden er op zaterdag in twee poules verschillende 7 tegen 7 wedstrijden gespeeld en worden er clinics gegeven door de coach van het Amerikaanse team. Op zondag vinden de laatste wedstrijden plaats om de eindstanden te bepalen. Met als hoogte punt natuurlijk de finalewedstrijd om de eerste plek.

Maar wie oh wie neemt dit jaar deze titel naar huis? In de eerste editie namen de Münster Mohawks de titel mee naar huis, maar vorig jaar pakte The Swedisch Empire deze van hen af. Echter is Zweden dit jaar niet van de partij, dus kunnen zij hun titel helaas niet gaan verdedigen. Wie maakt er dit jaar dan kans op de gouden medaille?

Maar liefst 5 Nederlandse teams hebben zich ingeschreven om de titel te veroveren, waaronder Rotterdam Jaguars, Wageningen Warriors, Were Di Lacrosse (Tilburg Titanides) en 2 WDNT teams. Ook de Amerikaanse medeorganisatoren zijn weer van de partij met hun team Liberty USA. Daarnaast vechten onze zuiderburen met 2 teams (Belgium National Team en Gent Gazelles) en ook de oosterburen met 2 teams (Münster Mohawks en Bonn Lions) mee voor de titel.

https://www.facebook.com/lacrossecup/

03-10-2017 Nieuw teamlid!

Vanaf heden komt nog iemand ons team versterken: Sebastiaan Bergen Henegouwen. Hij gaat ons helpen met de marketing en communicatie van Nederland Lacrosse. Hebben jullie foto's of content voor de website of facebook stuur dit dan naar marketing@nederlandlacrosse.nl

Hoewel ons bondsteam weer wat aangevuld wordt zijn we nog steeds op zoek naar een bestuurslid breedtesport en commissieleden voor de scheidrechtercommissie dames

02-10-2017 Start van de competitie

Op zaterdag 30 september vond het Newcomers Tournament plaats in Nijmegen. Dit toernooi is de officieuze opening van het nieuwe lacrosse seizoen en geeft nieuwe spelers de kans lacrosse in wedstrijdvorm te beoefenen.

Zondag 1 oktober is de competitie dan echt van start gegaan met drie wedstrijden in de hoofdklasse dames.

  • Nijmegen      - Den Haag    18 - 6
  • Wageningen - Delft            22 - 4
  • Utrecht         - Rotterdam   15 - 0

Voor alle divivies is het schema inmiddels bekend.

25-09-2017 Wedstrijdprogramma's bekend

Komend weekend is het zover, de competitie gaat weer beginnen. Althans voor de dames, de heren moeten nog een weekje langer wachten. De speeldata waren al bekend, maar nu is het hele wedstrijdprogramma voor de hoofdklasse dames, hoofdklasse heren en de tweede divisie dames bekend en staan sinds vanmorgen op de website. Wil je weten wanneer en waar de westrijden gespeeld worden, neem een kijkje in het programma.

Volgende week zullen ook de programma's van de tweede divisie mannen en derde divisie worden ingevoerd op de website.

18-09-2017 Nieuw bestuurslid Topsport

Tijdens de ALV afgelopen zondag 17 september 2017 is Stef Groen door het NLB bestuur voorgedragen en door de ALV geïnstalleerd als nieuw bestuurslid topsport. Welkom en succes Stef!

Voor de openstaande vacatures, neem een kijkje bij de vacatures

Start seizoen 2017-2018

Op 8 oktober 2017 zal het nieuwe seizoen weer starten. Kunnen de dames van Utrecht en de heren van Amsterdam de titels verdedigen of zitten er nieuwe kampioenen aan te komen?

Voordat we starten met de competitie zal eerst op 30 september het Newcomers Tournament in Nijmegen plaatsvinden. Meer informatie over dit toernooi kan je vinden via de agenda

Nieuwe initiatieven

Lacrosse in Nederland blijft zich verspreiden. Zo zijn er verschillende nieuwe initiatieven. Komende maanden zal Ogers Lacrosse in Bergen op Zoom starten. Naast deze start is er ook beweging in Zoetermeer en Middelburg.