WDNT (Dames)

WDNT (Women’s Dutch National Team)

Het WDNT bestaat uit 2 teams: Team A en team B.

Team A bestaat uit 20 geselecteerde speelsters die hard aan het trainen zijn om op het volgende grote toernooi te presteren. Na een 16e plaats op het WK in 2017 (Guildford, Engeland) en een 8e plaats op het EK in 2019 (Netanya, Israel), zijn de dames in voorbereiding voor het WK 2022 in Towson, Maryland (VS).

Team B is een ontwikkelteam vol enthousiaste speelsters die ook maandelijks en trainen om deel te nemen aan  een aantal toernooien in het voorjaar, met als doel om uiteindelijk door te kunnen stromen naar Team A.

Het WDNT heeft een uitgebreide staf:

  • Adam Grey (Hoofd Coach)
  • Taylor Brown (Assistent Coach))
  • Michael de Levie (Fysiotherapeut)
  • Shannen van den Oord (Fysiotherapeut)
  • Lena Ackerman (Teammanager)
  • Bregje van der Bolt (Assistent Teammanager)

Het WDNT B-Team wordt momenteel gecoacht door:

  • Mieke den Bakker
  • Rianne Oostwoud Wijdenes
  • Annemieke van der Linden

WDNT contact:
wdntteammanager@gmail.com

   

Even voorstellen aan onze team fysio's:

Michael:

Ik ben sportfysiotherapeut en werkzaam in Amsterdam bij FysioHolland. Mijn specialisme is de knierevalidatie. Bij lacrosse zijn knie- en enkelletsels de meest voorkomende blessures. Hierdoor ben ik met enkele spelers uit de selectie in contact gekomen die ik begeleidde tijdens hun revalidatie. Ik ben graag aan het werk, maar hoop dat het blessureleed ons dit seizoen bespaard blijft. Ik ga genieten van deze snelle en energieke sport, maar graag vanaf de zijlijn. 

Shannen:

Ook ik ben sportfysiotherapeut en werkzaam bij FysioHolland in Amsterdam. In de praktijk zie ik met name verschillende sportblessures en begeleid ik veel knie- en schouderrevalidaties. Daarnaast heb ik veel interesse in kracht & conditietraining en kijk ik ernaar uit om daar dit seizoen aandacht aan te gaan besteden. Net als Michael heb ik ook veel zin in het ontdekken van een voor mij nieuwe sport! 

The KneeClub

Knieklachten zijn de meest voorkomende blessure bij Lacrosse. The KneeClub helpt mensen bij het behouden en herwinnen van gezonde en fitte knieën. Michael de Levie (co-founder van The KneeClub) onderhoudt een warme band met de Lacrosse bond, hij verzogt op vrijwillige basis fysiotherapie voor het nationale team. Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Op The KneeClub vind je alle informatie over knieklachten, een netwerk met kniespecialisten en specifieke oefenprogramma´s. Deze programma´s zijn gericht op herstel, preventie en performance. De programma's komen in een later stadium ook beschikbaar voor de leden van de lacrosse bond. 

Het WDNT is altijd op zoek naar partners en sponsoren. Voor meer informatie neem contact op met wdnt@nederlandlacrosse.nl of zie de PDF.